dissabte, 10 de desembre del 2016

Litoral Català Gavà - Garraf

Tretzè dia de la nostra ruta pel Litoral Català, avui anem amb cotxe fins a Garraf on aparquem a l'estació prenent el tren fins a Gavà.

Des de l'estació de Gava seguim el carril bici passant per la zona industrial fins la línia de mar. A partir d'aquí cal seguir el passeig que ens durà fins a Castelldefels. Es un dissabte de pont i trobem molta gent passejant aprofitant la temperatura agradable d'aquest dia de desembre, fa una mica de vent que ajuda a soportar el fort sol.

La ruta es totalment plana i fàcil de seguir, en aquesta ocasió hem decidit abandonar el GR92 i en el seu lloc fem aquesta variant mes propera al mar.

Com ja es costum parem a fer una poma abans d'arribar al port Ginesta on haurem de deixar la costa i empalmar amb el GR92. Travessem  l'instal·laci portuària per arribar a  la platja Cala Ginesta,  al final del port surt un camí i dunes dissenyats per l’arquitecte paisatgística Bet Figueres, es un lloc que val la pena visitar. Arribem a la cala i fem mitja volta per anar a buscar la desviació cap a la muntanya. Cal anar amb comte ja que no es molt clar, uns metres abans d'arribar a la cala cal girar a la dreta direcció carretera pujant fins a l'alçada de la C31 que amb molta precaució creuem. A l'altre costat de la carretera i des d'un aparcament amb unes taules de picnic surt un camí que puja decididament, aquesta camí ens durà fins al punt de trobada amb el GR92 que no deixarem fins a Garraf.

El camí ens ofereix unes bones vistes al mar, a la serra i al poble de Garraf. Arribem a Garraf a l'alçada del Restaurant Gaudí, en aquest punt creuem la carretera i anem cap a la platja on podem gaudir d'una bonica vista de les casetes i del mar.

Sense dubte m'ha agradat molt mes el segons tram des de Port Ginesta i l'arribada a Garraf i les seves casetes que han compensat la primera part una mica masificada i plena d'asfalt.

Distància 17,32 quilòmetres
Desnivell positiu 128 metres
Desnivell negatiu 136 metres
Dificultat tècnica baixa

Link al track a wikiloc.

M'agrada el nostre Litoral !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada